http://hdz-zupadubrovacka.com/images/hdz-logo.jpg
Blinkie Text Generator at TextSpace.net

nedjelja, 26. veljače 2012.

UNUTAR STRANAČKI IZBORI HDZ-e, TO - PITOMAČA!!


Večeras je održana redovna Izborna skupština, u temeljnom ogranku HDZ- e, Pitomača. To je ujedno i najveći temeljni ogranak, na području općine Pitomača, koji broji preko 270 članova. Redovna Izborna skupština održana je u kino sali u Pitomači sa početkom u 19 sati. Odaziv članova na ovu Izbornu skupštinu bio je zadovoljavajuči. U zakazano vrijeme predsjednik TO HDZ-e Pitomača, Tomislav Lovreković, otvara Izbornu skupštinu, te zatražio od nazočnih da odamo počast Domovini, intoniranjem hrvatske himne. Potom predsjednik Lovreković, pozdravlja sve prisutne. Nakon toga predlaže Radno predsjedništvo, u koje predlaže i sebe, te : Rikarda Bakan i Marka Đakić. Budući da nije bilo drugog prijedloga isti je jednoglasno i usvojen. Radno predsjedništvo zauzima mjesto za radnim stolom, te između sebe bira predsjedavajučeg, izabrali su Rikarda Bakan. Potom predsjednik radnog predsjedništva poziva Skupštinu da minutom šutnje izrazi počast pokojnom predsjedniku HDZ-a dr.Franji Tuđmanu, umrlim članovima HDZ-a i poginulim braniteljima u Domovinskom ratu. Zatim radno predsjedništvo predlaže  Dnevni red, Izborne skupštine koji je jednoglasno usvojen. Zatim je usvojen Poslovnik o radu Izborne skupštine. Odmah potom izabrana su radna tijela:

                                       a/  zapisničara
                                       b/  dva ovjerovitelja zapisnika
                                       c/  Povjerenstva za utvrđivanje broja 
                                            nazočnih članova (3  člana)
                                       d/  Izbornog  povjerenstva (3  člana)

   Zatim slijedi iscrpan izvještaj predsjednika temeljnog ogranka Tomislava Lovreković, koji je upoznao članove skupštine sa svim aktivnostima koje je odradio temeljni ogranak. Ujedno se zahvalio svim članovima na podršci, a posebno općinskom odboru HDZ-a na čelu sa njegovim predsjednikom, a ujedno i načelnikom općine Pitomača, Željkom Grgačićom. 
     Potom je predsjednik radnog predsjedništva pozvao goste da se ukratko obrate članovima skupštine. Prvi se obratio dopredsjednik OO HDZ-a općine Pitomače, Ivan Erhatić, koji pozdravlja radno predsjedništvo, a isto tako i članove skupštine, zaželivši skupštini uspješan rad i izbor najboljih tijela, koja će voditi ovaj temeljni ogranak. Osvrnuo se i na izvještaj predsjednika temeljnog ogranka, gdje je pohvalio rad kako predsjednika tako i čitavog temeljnog ogranka. Napomenuo je da su okolnosti pod kojima su se odvijali parlamentarni izbori, za našu stranku bili katastrofalni. Mi smo biračima ukazivali u predizbornoj kampanji, da će biti pogubno ako svoje povrenje povjere kukuriku koaliciji, što svakim danom postaje sve evidentnije. Ali mi se moramo okrenuti sutrašnjici, jer već nešto više od godine dana pred nama su lokalni izbori, a njih, trebamo, možemo i hočemo dobiti. Pozivam sve članstvo na jedinstvo i maksimalno zalaganje, kako bi i slijedeči načelnički mandat osigurali našem načelniku, Željku Grgačiću. Ja vjerujem u Vas poštovane članice i članovi, da mi to možemo zajednički i ostvariti - rekao je dopredsjednik Erhatić. Potom je zaželio uspješan politički rad novo izabranim tijelima i predsjedniku.



    Zatim se nazočnima obratio predsjednik OO HDZ-a i načelnik općine Pitomača, Željko Grgačić, pozdravivši sve prisutne, te zaželivši uspješan rad  Izbornoj skupštini. Pohvalivši rad temeljnog ogranka i njegovog predsjednika Tomislava Lovreković, rekao je da smo svi dali maksimum, za ove parlamentarne izbore, koje nažalost nismo uspjeli i dobiti. Potom je podsjetio na sve što se sagradilo na području općine, u ovim teškim recesijskim vremenima. U komunalnu infrastrukturu i ostale projekte, u proteklom razdoblju investirano je preko 40 miliona kuna. Nema naselja na području općine u kome se nešto nije uradilo, svakako treba spomenuti, četiri novo sagrađene područne škole, tri kuće ispraćaja, a i najvrednija investicija je u tijeku, gradi se nova srednja škola, čija vrijednost prelazi 17 miliona kuna, za što su sredstva osigurana. To sve su pokazatelji da znamo, hoćemo i možemo stvarati nove vrijednosti, i bolji standard življenja našim sugrađanima, istaknuo je Željko Grgačić. Također je istaknuo pogrešno vođenje politike aktualne vlasti, koja vodi u drastičan pad standarda svih građana. Također je napomenuo da sve ovo što je ostvareno, nije samo njegovo djelo već i svih onih koji zajedno sa njime vode općinu Pitomača, i zajednički osmišljavaju   projekte koji omogućuju dalji razvoj općine. I na kraju je poželio uspješan rad skupštine i još uspješniji rad novo izabranih tijela temeljnog ogranka HDZ-a Pitomača. U nastavku slijedi foto zapis sa ove Izborne skupštine...


 Radno predsjedništvo, Marko Đakić
Rikard Bakan, Tomislav Lovreković
i zapisničar Slavko Jakupec...
Intoniranje "Lijepe naše"...

Predsjednik TO Tomislav Lovreković
podnosi izvještaj o radu TO,...

 Predsjednik OO HDZ-a Pitomača i 
načelnik općine Željko Grgačić...

Članovi skupštine...
Himna HDZ-a "Bože čuvaj Hrvatsku"...
Čestitka novo izabranom predsjedniku...
Tomo Filipović - član Izvršnog odbora
Vedrana Šantek - članica Izvršnog odbora
Dinko Begović - član Izvršnog odbora

 Ozren Batak - član Izvršnog odbora
Mladen Graguraš - član Izvršnog odbora
Mladen Kožarić - član Izvršnog odbora
Vedrana Šantek i Željka Begović
članice Povjerenstva za utvrđivanje
broja nazočnih članova 


Tekst i fotografije
Ivan Erhatić

Nema komentara:

Objavi komentar

Interaktivna karta Dinjevca i općine Pitomača