http://hdz-zupadubrovacka.com/images/hdz-logo.jpg
Blinkie Text Generator at TextSpace.net

srijeda, 29. veljače 2012.

IZBORNA SKUPŠTINA TO HDZ -a D I N J E V A C





Večeras je u Dinjevcu održana redovna Izborna  skupština  TO  HDZ-e, u Društvenom domu, sa početkom u 19 sati. Odaziv članova  bio je zadovoljavajuči, odazvalo se dvije trećine članova, te je Skupština mogla donositi pravo valjane odluke.  Predsjednik TO HDZ-e Dinjevac,  Ivan Erhatić otvora skupštinu, te poziva sve prisutne da odaju počast domovini. Po završetku intoniranja "Lijepe naše", predsjednik pozdravlja sve prisutne, a posebno predsjednika općinskog odbora HDZ-e, općine Pitomača a ujedno i načelnika općine gospodina Željka Grgačića, te im se zahvaljuje na odazivu. Potom predlaže radno predsjedništvo od tri člana, budući da drugog  prijedloga nije bilo, predsjednik daje prijedlog na usvajanje. Isti je jedno glasno usvojen. Radno predsjedništvo zauzima mjesto za radnim stolom u sastavu: Mato Bastalić, Ivan Erhatić i Josip Bastalić.. Radno predsjedništvo je izabralo Ivana Erhatića za predsjednika radnog predsjedništva. Predsjednik se zahvalio na ukazanom povjerenju, te pozvao sve prisutne da minutom šutnje odaju počast, prvom predsjedniku HDZ-e i prvom predsjedniku Republike Hrvatske pokojnom dr. Franji Tuđmanu, svim umrlim članovima, kao i svima poginulim braniteljima u Domovinskom ratu. Predsjednik radnog predsjedništva predlaže dnevni red koji je jednoglasno i usvojen. Potom su izabrana radna tijela, Ivica Presečan za zapisničara, te  za ovjerovitelje zapisnika.

     U točki izvještaj predsjednika o proteklom radu temeljnog ogranka, predsjednik Ivan Erhatić u uvodnom izlaganju istaknuo je, da je izuzetno sretan i ponosan, na članstvo temeljnog ogranka i sve žitelje naselja Dinjevac, jer svih ovih 22-je godine otkako je na današnji dan osnovan temeljni ogranak HDZ-e, a on svih tih godina njen predsjednik te od prvih više stranačkih izbora pa sve do prošlo godišnjih parlamentarnih izbora, slast izborne pobjede nije osjetila niti koja politička opcija, ovdje vlada isključivo HDZ-a. I upravo zato sam sretan i ponosan na svoje članove i svoje mještane. Bilo je ranijih godina u mjestu i drugih političkih opcija, ali jednostavno su nestali sa političke scene u našem mjestu. I zato poštovani članovi skupštine sa pravom nosimo epitet da je Dinjevac  UTVRDA  HDZ-e, ne samo općine Pitomača već i županije Virovitičko- podravske. Predsjednik je istaknuo izuzetnu suradnju kako sa općinskom tako i sa županijskom vlašću. Nastavio je da svoje mjesto uređujemo po mjeri naših žitelja, a budući da je ovo poljoprivredni kraj, mještani jako dobro znaju, da samo dobrom obradom tla, i dobrom sjetvom mogu očekivati i dobru žetvu. A upravo je temeljni ogranak taj koji jako dobro pazi kako će raditi, stvarati nove vrijednosti, biti u pravom smislu servis svojim mještanima, ne ih prevariti, stvarati ljepši i bolji standard i upravo je to razlog  zbog kojeg su naši mještani sve ove godine čvrsto vezani i odani HDZ-i. Na prošlim izborima za Vijeće mjesnog odbora, nije bilo drugih lista, samo lista HDZ-e. Poznavajući vas dragi članovi a i svoje mještane čvrstog sam uvjerenja da ćemo i ove izbore, prvo za mjesne odbore, a onda i lokalne i regionalne izbore dobiti - istaknuo je predsjednik Erhatić. Od aktualne vlasti ne možemo ništa očekivati, u narednom razdoblju, možemo čekati samo daljnje cijeđenje. Pokušati će nas iscijediti kao limun, ali i tu postoje granice. Neće oni dugo ovako, daj Bože da odu što prije u svoje petlušnice - završio je Erhatić. Zatim je poželio Izbornoj skupštini uspješan rad, sa vjerom da će znati izabrati vodstvo kakvo zaslužuje članstvo HDZ-e, a isto tako i mještani Dinjevca.
    Potom je predsjednik radnog predsjedništva zamolio gosta, predsjednika općinskog odbora HDZ-e općine Pitomača, a ujedno i načelnika da se obrati članovima skupštine.  


     Predsjednik OO HDZ-e i načelnik općine Pitomača Željko Grgačić, u uvodnoj riječi je istaknuo kako se uvijek ugodno osječa kada dođe u Dinjevac. Pozdravio je sve nazočne, zaželio uspješan rad Izbornoj skupštini, a ujedno čestitao 22. rođendan temeljnom ogranku HDZ-e Dinjevac, te 22 godine vjernosti svojoj stranci, na području općine a i daleko šire, ovaj temeljni ogranak je zaista stvarna "utvrda" HDZ-a. Pohvalio je kako rad stranke, tako i predsjednika koji svih ovih 22 godine, vodi ovaj temeljni ogranak i uvijek pobjeđuje na svim izborima. Tkođer je istaknuo da općina Pitomača ima izuzetno kvalitetan odnos, kako sa mjesnim odborom, kojem je na čelu također dugi niz godina predsjednik  stranke, tako i sa svim Udrugama, koje djeluju u naselju Dinjevac. Potom je predsjednik OO pobrojio sve što je urađeno u njegovom mandatu, na području općine Pitomača. Istaknuo je da su sagrađene četiri nove područne škole, ove godine su u planu još dvije nove područne škole, gradi se nova srednja škola čija vrijednost prelazi  17 miliona kuna, još su sagrađene tri kuće ispraćaja, te još mnogo komunalnih infrastruktura. Rezultat takvih aktivnostima je rad tima koji djeluje i radi zajedno samnom - naglasio je predsjednik općinskog odbora Željko Grgačić. Pred nama je nešto više od godine dana do lokalnih izbora, kad bi bilo po svim naseljima kao kod vas, gotovo nebi trebalo biti puno političke aktivnosti, već se jače usmjeriti na stvaranje novih vrijednosti, omogućavati što više novih radnih mjesta, i omogućiti građanima sretniji i ljepši život. Još jedanput je pozvao članove Izborne skupštine da izaberu vodstvo kakvo i sami zaslužuju - završio je Željko Grgačić.


   Za raspravu po izvještaju nitko se nije javio, isti je jedno glasno usvojen. Potom se prišlo utvrđivanju liste kandidata. Budući da nije bilo niti jedne istaknute kandidature za predsjednika, na prijedlog Mate Bastalić, članovi skupštine su jednoglasno predložili dosadašnjeg predsjednika Ivana Erhatić i za naredni četvero godišnji mandat. Za kandidate za Izvršni odbor predloženi su: Mato Bastalić, Ivica Presečan, Josip Bastalić i Mirko Cupan.  


    Budući da drugih prijedloga odnosno kandidatura nije bilo, isti su izabrani na predložene funkcije. Tako da će i naredne četiri godine funkciju predsjednika temeljnog ogranka HDZ-e Dinjevac obnašati, staro - novi predsjednik Ivan Erhatić.


   U Izvršni odbor izabrani su: Mato Bastalić, Ivica Presečan, Josip Bastalić i Mirko Cupan. 
   
    Za izaslanike za općinsku Izbornu skupštinu izabrani su: Marijan Međurečan, Josip Bastalić, Ivica  Presečan, Mirko  Cupan, Mario Marović, Dario Erhatić, Ivica Sučić, Josip Sulimanec, Dražen Spitek i Ivica Vukšić.

    Poslije usvojenog izvještaja Izbornog povjerenstva, data je razrješnica članovima dosadašnjeg Izvršnog odbora, te proglašavanju novo izabranih. U 21 sat zaključen je rad Izborne skupštine. Uz stranačku himnu "Bože čuvaj Hrvatsku" skupština je završila službenim dijelom. Potom je predsjednik pozvao nazočne uz čestitku 22. Obljetnice HDZ-e Dinjevac na prigodan domjenak. U nastavku pogledajte foto zapis sa ove Izborne skupštine... 









Radno predsjedništvo...


Predsjednik OO Željko Grgačić...


Čestitka staro - novo izabranom predsjedniku
TO HDZ-a Dinjevac Ivanu Erhatić, od
predsjednika OO HDZ-e općine Pitomača,
Željka Grgačića
Ivica Presečan član Izvršnog odbora...
Mato Bastalić član Izvršnog odbora...
Mirko Cupan član Izvršnog odbora...

Josip Bastalić  član  Izvršnog odbora...





Nema komentara:

Objavi komentar

Interaktivna karta Dinjevca i općine Pitomača