http://hdz-zupadubrovacka.com/images/hdz-logo.jpg
Blinkie Text Generator at TextSpace.net

ponedjeljak, 24. siječnja 2011.

VIROEXPO 2011

    Od 21.- 23. siječnja 2011. godine u Virovitici održan je međunarodni sajam: gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, VIROEXPO 2011. 16-ti po redu. Ove godine Viroexpo bilježi rekordni broj zemalja i izlagača, tako da je ove godine na među narodnom sajmu učestvovalo 19 zemalja i 706 izlagača. Virovitički Viroexpo je treći po veličini sajam u  RH. Dok na drugima sajmovima bilježe pad broja učesnika, kako država tako i izlagača, u Virovitici je suprotno. Svi koji su učestvovali, ponovno se vračaju, a nove države i izlagači povećavaju broj učesnika na ovom među narodnom sajmu. Ove godine zemlja partner na Viroexpo bila je Republika Makedonija.

     Prvog dana 21. 01. 2011. sajamski prostor je bio krcat posjetiteljima, koji su došli razgledati izložene proizvode, ali i ugovoriti poslovne suradnje. A slično je bilo i druga dva dana. Na ovo godišnjem svečanom otvorenju okupio se respektabilan broj, kako sudionika tako i visokih uzvanika i članova diplomatskog zbora akreditiranih u Republici Hrvatskoj. Uz predsjednicu Vlade Republjike Hrvatske gđu. Jadranku  Kosor bili su i potpredsjednik sabora RH Vladimir Šeks, potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić, ministar obrane Davor Božinović, predstojnica Ureda predsjednice Vlade RH Martina Banić i glasnogovornik Mladen Pavić, te domaćini: župan VPŽ Tomislav Tolušić, gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin, saborski zastupnici: Josip Đakić, Nevenka Majdenić, Davor Huška, Josip Salapić, Franjo Lucić i Nada Čavlović-Smiljanec. Svakako važno je napomenuti i rekordan broj veleposlanika koji su nazočili svečanom otvaranju Viroexpo 2011., a to su Dančo Markovski (Makedonija), Roman Supek (Slovačka), Burak Ozugergin (Turska), Oleksandar Mykhailovych Levchenko (Ukrajina), Pellumb Quazimi (Albanija), Vojko Volk , (Slovenija), te zamjenik ministra gospodarstva Republike Makedonije Metodij Hadži Vaskov. Isto tako svečanosti otvaranja nazočilo je znatan broj državnih tajnika, ravnatelja uprava, predstavnika  Hrvatske Gospodarske Komore i Hrvatske Obrtničke Komore, potpredsjednik Šime Vidulin i predsjednik Mato Topić, zatim župani Požeško Slavonski, Marijan Aladrović i Koprivničko- Križevački, Darko Koren.

    Generalni pokrovitelj Viroexpo 2011., je Vlada Republike Hrvatske. Sajam se održavao pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva i Ministarstva turističke zajednice. Uoči svečanog otvaranja sajma prvi se obratio nazočnima gradonačelnik grada Virovitice, Ivica Kirin koji je upoznao nazočne, kako se treba raditi na lokalnoj i regionalnoj samoupravi. Istaknuo je da se može i u ovako teškim vremenima stvarati nove vrijednosti i zapošljavati i otvarati nova radna mjesta. Treba okupiti tim koji zna i hoće, pisati projekte i programe, istaknuvši da Virovitica ima dvjestotinjak što projekata što programa, a pedesetak ih je u fazi skore realizacije-prihvačeni su kod nadležnih ministarstava. Zatim je istaknuo kako je Virovitica spremna na apsolutnu suradnju sa gospodarstvenicima, obrtnicima i poduzetnicima. Sve to su u svojim govorima pozdravili i pohvalili gradonačelnika Ivicu Kirina na ponuđenoj pomoći i iz HGK kao i iz HOK. Župan VPŽ Tomislav Tolušić također je istaknuo da se na području grada Virovitice kao i čitave županije vidi napredak u svakom pogledu, ali da moramo i u ovim teškim vremenima pojačati sve potencijale za razvoj i stvaranje mogućnosti za smanjenje nezaposlenosti, otvaranjem novih radnih mjesta.

     Po završetku brojnih govornika koji su se obraćali nazočnima, za govornicu je  došla predsjednica Vlade Republike Hrvatske gđa. Jadranka Kosor koja se  kao posljednji govornik obratila nazočnima.  uputivši pozdrave svima nazočnima ponovila je riječi gradonačelnika Ivice Kirina ustvrdivši  da se predanim radom može stvarati i u ovakvim uvjetima kakvi su danas. Predsjednica Vlade RH, gospođa Jadranka Kosor, zahvalila se i čestitala gospodarstvenicima na iskazanoj strpljivosti u proteklim teškim za njih godinama, jer su ustrajali i sada smo svi zajedno pred ipak boljim danima. Dobrih pokazatelja za to ima ističe premijerka, tako da je povećan izvoz za 16,6%, a najveći izvoznici su drvna industrija. Isto tako je istaknula premijerka i pohvalila  rad na ovim prostorima, ističući da se ovdje stvaraju i pišu dobri projekti i planovi, i da bi tako i ostale lokalne samouprave trebale raditi. Ujedno poziva sve one koji znaju, hoće i mogu da se pridruže i da su dobro došli. Isto tako istaknula je da su donijeti veliki projekti i da se nada da će do kraja trećeg mjeseca uči u "život". Ovo je i povijesna godina za Republiku Hrvatsku, jer završavaju se pregovori o ulasku u EU, a i gospodarstveni uspjesi budu vidljiviji, još jedanput poziva sve na zajedništvo, te svi koji znaju, hoće i mogu, a imaju hrabrost da su dobro-došli. Te na kraju proglašava međunarodni sajam Viroexpo 2011.

OTVORENIM !

    Upravo prvog dana sajma predsjednica Vlade RH potpisala je sa virovitičkim gradonačelnikom Ivicom Kirinom Ugovor o darovanju Gradu Virovitici bivše vojarne u Virovitici u svrhu izgradnje objekta namijenjenog obrazovnoj i športskoj rekreacijskoj djelatnosti. Zemljište i objekti na više od 400 tisuča četvornih metara bivše vojarne vrijedni su 66.000.000,00 kuna. Grad Virovitica planira sagraditi veleučilišni kampus, katoličku gimnaziju, osnovnu školu sa sportskom dvoranom i termalno-rekreacijski centar. Svečanosti potpisivanja Ugovora nazočili su: potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić, ministar obrane Vlade RH Davor Božinović, predstojnica Ureda predsjednice Vlade RH Martina Banić, saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, glasnogovornik Vlade RH Mladen Pavić, zamjenici gradonačelnika Grada Virovitice Željka Grahovac i Ivan Sić.

  Slijedi foto galerija 









 Općina Pitomača, općina pjesme, kruha i vina
 Općina Pitomača
 Općina Pitomača
 Općina Pitomača

 Općina Lukač







































Nema komentara:

Objavi komentar

Interaktivna karta Dinjevca i općine Pitomača