http://hdz-zupadubrovacka.com/images/hdz-logo.jpg
Blinkie Text Generator at TextSpace.net

subota, 17. rujna 2011.

XIV. OPČI IZVJEŠTAJNI SABOR H D Z-e !


                                                                                                                                                                  
  OPĆI SABOR HDZ-e: predsjednica HDZ-e, Jadranka Kosor, Tuđmanova bista i novi slogan;" ČUVAJMO HRVATSKU".
U Areni počeo je 14. sabor HDZ-a.
Okupilo se, prema novinarskim procjenama, oko 10 tisuća članova stranke.
Euforično je popraćen dolazak predsjednice stranke Jadranke Kosor, koju je i samu ponijela atmosfera, pa je u jednom trenutku počela poskakivati.
- Mi smo u HDZ-u ponosni na snagu i odlučnost koju je pokazala Jadranka Kosor. Ponosni smo što je naš lider ova hrabra žena - kazao je glavni tajnik Brano Bačić.
Predsjednik HSS-a i koalicijski partner HDZ-a Josip Friščić došao je na Sabor. Pridružila mu se i Vesna Škare Ožbolt iz Demokratskog centra.
- Došla je kriza, pred nama su se našli izazovi. Jedni su nudili da nam se pozove MMF jer onda će narod to lakše shvatiti. Mi smo odgovorili: 'Ne! Nego ćemo naći rješenja' - kazao je Friščić
-Stvaramo ozračje da se trošiti može samo ono što je stvoreno, i stvaramo uvjete da se više stvara - kazao je.
Govor je održao i tajnik Europske pučke stranke Antonio Lopez Isturiz koji je više puta pohvalio i HDZ i Jadranku Kosor te se snažno okomio na oporbu.
- Najveća europska politička snaga je danas ovdje. Tu sam da dam potporu i osiguram da Jadranka Kosor bude glavna osoba koja će Hrvatsku predstavljati u Europi. Hrvatska se napokon vraća kući. Socijaldemokrati tvrde da će njihova vlada uvesti Hrvatsku u Europu. Imali su 50 godina da to učine, a radili su sve suprotno. Sad kad je Kosor odradila cijeli posao oni žele Hrvatsku u Europi. Kosor je već sve odradila, a ostalo će biti sama formalnost - rekao je Istruiz i zaradio najveći pljesak okupljenih.
Dodao je i kako će Kosor biti jedan od pobjednika u Europi.
- Nema mjesta eksperimentima, a Milanović jamči sve suprotno, jamči ono što si Hrvatska ne može dopustiti. Zato glasajte mudro – zaključio je Istruiz.
Novi slogan HDZ-a je 'Čuvajmo Hrvatsku' koji je ispisan i na velikom ekranu Arene Zagreb. Na početku skupa čula se pjesma 'Svijet voli pobjednike', hit grupe Colonia.
Na pozornici Arene postavljena je bista prvog predsjednika Hrvatske i HDZ-a Franje Tuđmana, uz koju su izvješene zastave, Hrvatske, HDZ-a i EU.
Govor predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor ostavljen je za kraj sabora, a prije toga su prikazana dva filmića - 'HDZ između dva Sabora' i 'Zašto ću glasovati za HDZ'.
Kada je Kosorica krenuka ka govornici, izaslanici su ustali sa svojih mjesta i pozdravili je snažnim pljeskom.
Premijerka je istaknula je kako je jutros od poljskog kolege Donalda Tuska dobila pristupni ugovor EU.
- Hrvatska se vraća kući. Sjedamo za stol europskih država i naroda. Tamo gdje oduvijek pripadamo - izjavila je.
Hvala na jedinstvu koje manifestiramo i na ovom veličanstvenom skupu. Posao je završen, Hrvatska 1. srpnja 2013. postaje članica EU. Hrvatska se vrača kući! - uzbuđeno je uskliknula na početku govora.
- Na ovom saboru pokažimo kamo ćemo ubuduće ići. Pokažimo kako ćemo ići do pobjede i to već na parlamentarnim izborima 2011. Kad misle da su nas uništili, HDZ pokazuje snagu, zajedništvo i pobjednički duh. - rekla je Kosor. Za njezina govora okupljeni članovi HDZ-a razdragano su pljeskali i često na nogama pozdravljali govor premijerke.
- Neki traže da priznamo krivnju i da odstupimo sa političke scene. E pa, priznajmo da smo htjeli neovisnu i demokratsku Hrvatsku. Priznajemo da smo stali uz Franju Tuđmana u najteže vrijeme borbe za samostalnost Hrvatske. Priznajemo da smo izborili ulazak u NATO.
Priznajemo i da smo vodili zemlju kroz tešku krizu. Priznajemo da nitko nije ostao bez plaće i mirovine. Nitko nije ostao bez rodiljne naknade. Priznajemo! Također, priznajemo da smo složna obitelj koja će pobijediti 4. prosinca na izborima - priznala je Kosor i izazvala gromoglasni pljesak u Areni kojemu se i sama pridružila. Ovom izuzetnom događanju, općinski odbor HDZ-e Pitomača, sa svojih 40-ak izaslanika bio je sudionikom ovog divnog događanja. HDZ-a, je daleko najmoćniji ćimbenik na političkoj sceni u Republici Hrvatskoj. Sa svojim najbrojnijim članstvom, koje prelazi brojku od 230.000 što je garancija da ćemo i ove parlamentarne izbore dobiti, a u prilog toj tezi ide i podatak da se upravo ovih dana članstvo povečalo za preko 1500 novih članova. Naše članstvo je teško razdoblje gdje nas se svakodnevno napadalo, nadvladalo i ponosom i novom snagom i učvrstilo i osnažilo i upravo to je i motivacija, da budemo jedinstveni i upravo kad nam je bilo najteže, tada smo i bili najjači, pa neka tako bude i sada. U nastavku pogledajte foto zapis sa Općeg Sabora HDZ-e... 



























Nema komentara:

Objavi komentar

Interaktivna karta Dinjevca i općine Pitomača